p來電諮詢: +61 430 203 951
Making Your Life Better!

『讓澳洲人做澳洲的入籍測試題,結果會怎麼樣?應該就和讓他們雅思考4個9一樣…』

今年4月初移民簽證改革的時候,也曾傳說政府要增加入籍考試的難度,比如要寫考選擇題啦,寫論文啦等等。。。

我們之前也給大家看過澳洲入籍考試的樣題,不知道當時大家對了多少題呢?

如果你也想试试,点这里?《澳大利亚入籍考试题目,看看你能答对几道题?》

而最近,澳洲第九頻道播出一檔節目A Current Affair,其中一期節目里,節目組從政府提議的一些測試題中選出一些模擬題,參賽者由13名普通的澳洲人組成,有男有女有老有少。

640-1 640-2

澳洲入籍考試是用來測試入籍者是否對澳洲及其公民責任和權利有足夠的認識,以及測試入籍者是否掌握了基本英語語言知識

主旨在幫助入籍者能夠在澳洲社會發揮更加積極的作用,充分利用澳洲提供的教育和就業等機會。

入籍考試用計算機進行,採用英語選擇題模式。考試從題庫里隨意抽選20個問題。你必須正確回答75%,即20條中的15條試題方能通過考試。

那麼結果如何?13人中有僅有1人高分,4人不及格!如果澳洲人的不及格率都達到了31%,那麼對於真正要參加入籍考試的新移民來說,會不會太難了?

第九頻道給出的模擬題如下,這裡我們貼出第一部分選擇題,如果你也有興趣,可以測試測試。如果想看其他三部分的完整模擬測試

可以點進網址https://www.9now.com.au/a-current-affair/2017/extras/latest/170703/citizenship-test測試一下。

640-2

  • 第一部分——多選題】

1. What do we remember on Anzac Day?

a) The landing of the Australian and New Zealand Army Corps at Gallipoli, Turkey.

b) The arrival of the first free settlers from Great Britain.

c) The landing of the First Fleet at Sydney Cove.

2. Which official symbol of Australia identifies Commonwealth property?

a) The national anthem.

b) Australia’s national flower.

c) The Commonwealth Coat of Arms

3. Which of these is an example of freedom of speech?

a) People can peacefully protest against government decisions.

b) Men and women are treated equally in a court of law.

c) Australians are free to not follow a religion.

4. Which of these statements about government in Australia is correct?

a) The government does not allow some religions.

b) Government in Australia is secular.

c) Religious laws are passed by parliament.

5. Which of these is a responsibility of Australian citizens aged 18 years and over?

a) To do local community service.

b) To carry a passport at all times.

c) To serve on a jury if called to do so.

6. Which of these is the role of the Governor-General?

a) The appointment of state premiers.

b) The signing of bills passed by the Australian Parliament.

c) The appointment of the Head of State.

7. What happened in Australia on 1 January 1901?

a) The Australian Constitution was changed by a referendum.

b) The Australian Constitution came into effect.

c) The Australian and New Zealand Army Corps was formed.

8. Which of these statements about state governments is correct?

a) All states have the same constitution.

b) Each state has its own constitution.

c) The states have no constitution.

9. What is the name of the legal document that sets out the rules for the Government of Australia?

a) The Australian Federation.

b) The Australian Commonwealth.

c) The Australian Constitution.

10. What is the name of a proposal to make a law in Parliament?

a) Royal assent.

b) Bill.

c) Debate.

【答案】

1. a)

2. c)

3. a)

4. b)

5. c)

6. b)

7. b)

8. b)

9. c)

10. b)

*點進網址https://www.9now.com.au/a-current-affair/2017/extras/latest/170703/citizenship-test,可以查看本期節目完整模擬題和視頻。